Nieuws

DUTCH GYMNASTICS: STREEP DOOR WEDSTRIJDSEIZOEN 2020-2021

3 februari 2021

Met pijn in het hart hebben we, na veel wikken en wegen, besloten om een streep te zetten door het officiële wedstrijdseizoen 2020-2021. Alle clubs en andere betrokkenen hebben onderstaand bericht inmiddels ontvangen.

De ontwikkelingen rondom het coronavirus en de Britse variant houden ons nog altijd allemaal in de greep en op korte termijn is er helaas geen zicht op versoepelingen. De lockdown en de daarmee gepaard gaande sluiting van binnensportaccommodaties is verlengd tot en met 2 maart, binnen trainen zit er de komende maand dus niet in.  Bovendien is, tegen de tijd dat sporters weer binnen aan de slag mogen, een periode van opbouw nodig voordat deelname aan wedstrijden op verantwoorde wijze mogelijk is. Ook bereiken ons geluiden dat het steeds lastiger wordt om een en ander georganiseerd te krijgen. Enerzijds doordat sporthallen worden ingezet als vaccinatielocaties, anderzijds omdat de beperkingen, protocollen en (gezondheids)risico’s het moeilijk maken om voldoende vrijwilligers te vinden.  
 
Het is in deze situatie ook voor ons steeds zoeken naar de juiste balans tussen perspectief bieden aan de ene kant en verantwoordelijkheid nemen aan de andere kant. Maar uiteindelijk staat de veiligheid van onze sporters en vrijwilligers voor ons altijd voorop en dit heeft dan ook zwaar meegewogen in het uiteindelijke besluit. Natuurlijk is het geen leuke boodschap om te moeten brengen en hadden wij het liever anders gezien, maar we kiezen met dit besluit voor duidelijkheid richting onze vrijwilligers, clubs en sporters.  

Alternatieve activiteiten en wedstrijden 
Hoewel het officiële wedstrijdseizoen komt te vervallen, willen we onze sporters de komende maanden wél perspectief blijven bieden. We zijn in de afgelopen weken, sinds het ingaan van  de lockdown half december, opnieuw onder de indruk van de enorme veerkracht en creativiteit van onze clubs en trainers. Ondanks de kou en donkere dagen zien we volop initiatieven en ideeën voor buiten trainingen langskomen, naast allerlei toffe online activiteiten. In de komende periode zullen wij volop inspiratie en tips via onze kanalen delen, zodat we met zijn allen onze sporters enthousiast en betrokken kunnen houden.  
 
Daarnaast zetten we, zodra de situatie dit toelaat, in op de organisatie van losse (online) activiteiten en wedstrijden. Dit doen we samen met onze vrijwilligers uit het hele land, voor (wedstrijd)sporters uit alle disciplines en van alle niveaus. Het loslaten van een echt wedstrijdseizoen biedt ruimte voor passende alternatieven, waarbij meer maatwerk per discipline, niveau en/of regio mogelijk is. Verder zijn we van plan om toch een feestelijke afsluiting van dit vreemde seizoen in Ahoy te organiseren mits een versoepeling van de maatregelen dat voor de zomervakantie nog mogelijk maakt. Dit wordt weliswaar anders dan andere jaren, maar plezier en het beleven de gymsport, in al zijn verscheidenheid, zal dan zoals altijd centraal staan
 
 
 

Grote Clubactie

De trekkingsuitslag van de Grote Clubactie is bekend!
Ga naar Lotchecker Clubactie en check of je in de prijzen bent gevallen.

 
 
 

Dinsdag 6 oktober gymlessen het Zwering verplaatst naar het Palet

In verband met het vervangen van de gymzaalvloer in het Zwering worden de gymlessen eenmalig naar gymzaal het Palet verplaatst. Graag tot dan in gymzaal het Palet.

Sportieve groet,
Team Gymnastiek
 
 
 

Zaterdag 3 oktober alle danslessen Helmerhoek eenmalig naar dr. Coppesstraat verplaatst

De danslessen van zaterdag 3 oktober 2020 in de gymzaal Helmerhoek worden, i.v.m. Nijntje Beweegdiploma, eenmalig naar de gymzaal dr. Coppesstraat verplaatst.
De begin- en eindtijden voor de verschillende danslessen blijven ongewijzigd.

Tot zaterdag in de gymzaal dr. Coppesstraat!!

Sportieve groet,
Team Dans
 
 
 

Locatie Stroinkslanden (Vastertlanden) weer vrijgegeven voor lessen

Vanaf maandag 31-08-2020 is locatie Stroinkslanden weer voor lessen geopend.
Dat betekent dat vanaf zaterdag 5 september de freerunning les weer op locatie Stroinkslanden wordt gegeven.

Houdt rekening met de aanvangstijd. Deze is om 10.00 uur

Tot dan!!

Team Freerunnning
 
 
 

Danslessen Terphoes verplaatst naar gymzaal Boswinkel

Vanaf dinsdag 18-08-2020 worden de danslessen niet meer op locatie 't Nije Terphoes gegeven. De danslessen zijn verplaatst naar onze nieuwe locatie gymzaal Boswinkel aan de Straatsburglaan 10 te Enschede. Graag zien we jullie op onze nieuwe locatie verschijnen.

Team Dans
 
 
 

Dans audities wedstrijdteams 2020 - 2021

Meld je nu aan via: daphne@sportlust-enschede.nl

 
 
 

Update coronavirus:

Zomeractiviteitenprogramma 2020 voor leden

Beste leden en ouders/verzorgers,

We zijn verheugd u te melden dat een aantal sportzalen, waaronder de Helmerhoekzaal en de gymzaal aan de dr. Coppesstraat, vrijgegeven zijn door Sportaal. Er heeft inmiddels een evaluatie van de panden en de aanwezige luchtventilatie plaatsgevonden. Beide locaties voldoen aan de richtlijnen van het RIVM.

Normaal gesproken worden er in de zomervakantie geen activiteiten gepland. Wij zijn ons er allen van bewust dat dit seizoen echter allesbehalve ‘normaal’ te noemen was. Om onze leden te bedanken voor hun loyaliteit in deze vreemde en soms moeilijke periode, hebben we besloten een deel van de uitgevallen lessen, waar mogelijk, tijdens de zomervakantie te compenseren door activiteiten te organiseren.

Het eerder aangekondigde zomeractiviteitenprogramma kan, nu er locaties beschikbaar zijn, worden opgestart. Naast de lessen in de eigen discipline, is het voor leden mogelijk om zich ook voor één andere les per week in te schrijven. (max 30 deelnemers per les) Altijd al eens willen gymmen/ freerunnen/ dansen? Nu kan het.

Klik hier om je aanmelden voor deelname zomeractiviteitenprogramma 2020 voor leden.

Protocol

Bij het weer opstarten van de trainingen in de zaal zijn we verplicht om ons te houden aan het aan het aangepaste verantwoord sporten protocol. Indien uw kinderen deelnemen aan de trainingen gaan wij er gemakshalve van uit dat u op de hoogte bent van het protocol en deze naleeft.
 
De belangrijkste regels uit dit protocol om in acht te nemen zijn:

  • Blijf thuis bij klachten (verkoudheid, hoesten en/of koorts);
  • Was handen voor en na de sportactiviteit;
  • Neem een eigen bidon en handdoek mee;
  • Ouders worden niet toegelaten in de sportaccommodatie. Dit geldt voor aanvang en na afloop van de training;
  • Breng u kinderen maximaal 10 minuten voor aanvang van de training. Eerder is de accommodatie niet geopend. Bij de ingang staat er een trainer om presentie op te nemen en uw kind te ontvangen;
  • Kom niet te laat. Bij aanvang training gaat de deur op slot en is er geen toegang meer mogelijk.

 Sporten is naast leuk ook erg gezond, dus schrijf je snel in! VOL = VOL
  
Met vriendelijke groet,
 
Bestuur
G.V. Sportlust-Enschede
 
 
 

Update coronavirus:

Beste leden en ouders/verzorgers,

Afgelopen week ontvingen we tijdens de persconferentie het fantastische en langverwachte nieuws: Met ingang van 1 juli mogen de binnensportaccommodaties weer open. Als direct gevolg van dit besluit kan ook de gymsport weer binnen gaan trainen.

Zomerprogramma

In een eerdere brief is reeds aangekondigd dat het reguliere trainingsseizoen voor G.V. Sportlust-Enschede eindigt op 27 juni. De zomervakantie voor onze regio vangt dus feitelijk aan voor de landelijke openstelling van de binnensportaccommodaties.

We zijn momenteel met leiding en Sportaal aan het inventariseren welke mogelijkheden er zijn voor het opstellen van een zomeractiviteitenprogramma. Deze activiteiten zullen voor zowel leden als niet leden op inschrijving toegankelijk zijn. We verwachten hier uiterlijk volgende week uitsluitsel over te kunnen geven. Houd de website, social media kanalen en eventuele groepsapps in de gaten voor meer informatie en de mogelijkheid om uzelf of uw kind aan te melden voor een zomeractiviteit.

Protocol

Hoewel we ogenschijnlijk weer als vanouds naar binnen mogen om te sporten, zijn er nog steeds protocollen waar we ons als vereniging, sporters en ouders van sporters aan dienen te conformeren. We vragen nogmaals uw medewerking en begrip voor het feit dat we ons allen noodzakelijkerwijs aan deze protocollen dienen te houden. Het ‘Protocol verantwoord sporten’ van NOC*NSF zal uiterlijk morgen worden geüpdatet en kunt u hier vinden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur
G.V. Sportlust-Enschede
 
 
 

Update coronavirus:

Enschedese Gymnastiek Kampioenschappen 2020 geannuleerd

Gisteren is door het kabinet besloten alle bijeenkomsten en evenementen tenminste tot 1 juni 2020 te verbieden. Gezien de tijd tussen 1 juni en het EGK veel te kort is om alle kinderen de oefeningen te leren hebben wij in gezamenlijk overleg met de andere verenigingen besloten om het EGK 2020 te annuleren.

Hopend u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Het bestuur G.V. Sportlust-Enschede
 
 
 

Update coronavirus:

Gymzalen t/m ten minste 6 april gesloten

Op 15 maart heeft het RIVM de maatregelen om de Corona verspreiding onder controle te krijgen verder aangescherpt. Op haar beurt hebben NOC*NSF en de KNGU hun beleid en adviezen hierop aangepast. Het beleid van de KNGU kunt u hier inzien.

Alle door de KNGU georganiseerde evenementen en activiteiten komen tot ten minste 6 april in heel Nederland te vervallen. Dit betekent dat alle wedstrijden en scholingen die binnen dit tijdsbestek gepland staan worden geannuleerd.

Verhuurder van alle sportaccommodaties in Enschede, Sportaal, heeft het besluit moeten nemen om tot 6 april alle gymzalen te sluiten voor sporttrainingen. Wij zien ons hierdoor genoodzaakt, met directe ingang tot en met ten minste 6 april, de trainingen af te gelasten.

We verzoeken u onze social mediakanalen en onze website in de gaten te houden voor verdere updates.

Hopend u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Het bestuur G.V. Sportlust-Enschede
 
 
 

Update coronavirus:

Contributieverhoging opgeschort naar 1 april 2020

In de Algemene Ledenvergadering van 11 februari 2020 is ingestemd met contributieverhoging welke vanaf 1 maart 2020 zou worden doorgevoerd. Door het coronavirus heeft Sportaal besloten om tot en met ten minste 31 maart 2020 de gymzalen te sluiten. Door het sluiten van de gymzalen heeft het bestuur doen besluiten om de contributieverhoging in te laten gaan vanaf 1 april 2020.
 
 
 

Update coronavirus:

Sportaal sluit gymzalen voor sporttrainingen vanaf vrijdag 13 maart 2020

Vandaag heeft het RIVM de maatregelen om de Corona verspreiding onder controle te krijgen verder aangescherpt. Op haar beurt hebben NOC*NSF en de KNGU hun beleid en adviezen hierop aangepast. Het beleid van de KNGU kunt u hier inzien.

Alle door de KNGU georganiseerde evenementen en activiteiten komen tot ten minste 31 maart in heel Nederland te vervallen. Dit betekent dat alle wedstrijden en scholingen die binnen dit tijdsbestek gepland staan worden geannuleerd. De KNGU laat op een later tijdstip weten of en hoe deze ingehaald gaan worden.

Sportlust heeft het advies om tevens de trainingen op te schorten uiterst serieus in overweging genomen. Verhuurder van alle sportaccommodaties in Enschede, Sportaal, heeft besloten om tot 31 maart alle gymzalen te sluiten voor sporttrainingen. Hoewel het bestuur momenteel niet overtuigd is van de noodzaak, zien wij ons hierdoor verplicht, met ingang van morgen tot en met ten minste 31 maart, de trainingen af te gelasten.

We verzoeken u onze social mediakanalen en onze website in de gaten te houden voor verdere updates.

Hopend u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Het bestuur G.V. Sportlust-Enschede
 
 
 

Enschedese

Gymnastiek

Kampioenschappen

 

Beste turnster of turner en ouders/verzorgers,

Op zaterdag 20 juni aanstaande organiseren alle 7 turnverenigingen uit Enschede voor de 10e keer weer de Enschedese Gymnastiek Kampioenschappen. Op deze dag kunnen alle jongens en meisjes uit Enschede, die geboren zijn in 2014 of eerder, het tegen elkaar opnemen. Als jij dit jaar dus 6 jaar wordt of ouder bent, mag je mee doen.

Er zijn verschillende leeftijdscategorieën en niveaus, zodat het voor iedereen leuk is om mee te doen.

Het belooft een leuke dag te worden! De wedstrijd zal plaatsvinden in de Diekmanhal. Een grote zaal met veel ruimte voor publiek. Neem dus al je fans mee deze dag! Om deze dag mogelijk te maken, vragen we van iedereen die komt kijken op deze dag en 12 jaar of ouder is een entreeprijs van € 2,00.

Wat?                    Enschedese Gymnastiek Kampioenschappen

Waar?                  Diekmanhal, aan de J.J. van Deinselaan 22 te Enschede

Wanneer?          Zaterdag 20 juni 2020

Voor wie?           Alle jongens en meisjes geboren in 2014 of eerder

Kleding?              Deelnemers dragen het verenigingspakje- of tenue

Deelname aan de Enschedese Gymnastiek Kampioenschappen kost € 2,00 p.p. Dit bedrag wordt door de vereniging betaald. Dus deelname is voor jullie gratis!

Omdat er natuurlijk niets leuker is dan de geleerde oefeningen te laten zien op een wedstrijd wil jij natuurlijk meedoen! Hiervoor hoef jij je alleen nog maar op te geven. Dat doe je door onderstaand strookje in te vullen en in te leveren bij de leiding van je groep. Doe dit wel uiterlijk vóór 30 april, inschrijvingen na deze datum kunnen niet meer in behandeling worden genomen.

Wanneer alle inschrijvingen zijn verwerkt, krijg je zo snel mogelijk te horen hoe laat jouw wedstrijd is.

Hopelijk zien we jullie allemaal op zaterdag 20 juni in de Diekmanhal!

 Met sportieve groet,

Alle turnverenigingen uit Enschede

Verplaatsing 100-jarig jubileumshow G.V. Sportlust

 

Beste leden, ouders/ verzorgers & sponsoren,

Het is u vast niet ontgaan dat ook Nederland momenteel in de ban van het coronavirus is. Door de
onzekerheid die de snelle verspreiding van het virus met zich meebrengt, zien wij ons genoodzaakt
om de jubileumshow, welke gepland stond op 25 april a.s., te verplaatsen.

Na overleg binnen het bestuur zijn we tot een unaniem besluit gekomen dat we de potentiële
gezondheidsrisico’s bij voortgang, en de financiële risico’s bij latere annulering, niet kunnen riskeren.
We hopen dat u begrip heeft voor dit besluit.

Omdat we het 100-jarig jubileum graag met u op een ander tijdstip willen vieren, hebben we besloten
deze (onder voorbehoud) te verplaatsen naar 5 september. Zo hopen we alle verenigingsleden, die
inmiddels al druk met de voorbereidingen bezig zijn, alsmede de bezoekers alsnog deze
onvergetelijke show te bezorgen.

Voor diegene die een mail hebben gekregen inzake extra oefenmomenten, deze komen te vervallen.
Nieuwe instructies volgen zo spoedig mogelijk. Onze excuses voor het ongemak!

U wordt te zijner tijd verder geïnformeerd over de voortgang en de definitieve planning.

Met vriendelijke groet, namens het bestuur,

Eelco Wellinga

Secretaris G.V. Sportlust-Enschede

mailto: eelco.w@sportlust-enschede.nl

 

Algemene Ledenvergadering 2020

Op dinsdag 11 februari 2020 om 20.00 uur vindt de Algemene Ledenvergadering weer plaats.
In tegenstelling tot andere jaren wordt het dit jaar in het gebouw van Symbol, Palatijn 14 te Enschede georganiseerd.

Hierbij de agenda voor de ALV 2020.

Agenda Algemene Ledenvergadering 2020 G.V. Sportlust-Enschede